0 4 minuter 3 veckor

Åttondelsfinalen mellan Tysklands herrlandslag i fotboll och Danmarks herrlandslag i fotboll i EM 2024 är en höjdpunkt i turneringen. Båda lagen har en stark fotbollshistoria och är kända för sin taktiska skicklighet och talangfulla spelare. Matchen förväntas bli intensiv och välspelad, med båda lagen fast beslutna att nå kvartsfinalen.

Bakgrund

Tyskland är värdnation för EM 2024 och har en lång tradition av framgång i internationella mästerskap. Trots ett par svaga turneringar på senare år är de alltid en kraft att räkna med på hemmaplan. Danmark har också en imponerande historia, inklusive en oväntad seger i EM 1992. Under ledning av Kasper Hjulmand har de etablerat sig som ett starkt europeiskt lag.

tyskland danmark attondelsfinal

Aktuell Ställning i EM

Både Tyskland och Danmark har presterat starkt i gruppspelet, vilket har lett dem till åttondelsfinalen. Här är den aktuella tabellen för deras respektive grupper:

Grupp A

Lag Vinst Oavgjort Förlust Målskillnad Poäng
Tyskland 3 0 0 +6 9
Schweiz 2 0 1 +3 6
Skottland 1 0 2 -2 3
Ungern 0 0 3 -7 0

Grupp C

Lag Vinst Oavgjort Förlust Målskillnad Poäng
England 2 1 0 +5 7
Danmark 2 0 1 +2 6
Serbien 1 1 1 0 4
Slovenien 0 0 3 -7 0

Form och Taktik

Tyskland har en stark defensiv och ett kreativt mittfält med spelare som Joshua Kimmich och Ilkay Gündogan. Laget har en offensiv taktik, men saknar en utpräglad målskytt. Danmark å andra sidan, har en solid defensiv ledd av Simon Kjaer och ett kreativt mittfält med Christian Eriksen som nyckelfigur. Rasmus Højlund har varit en pålitlig målskytt under kvalet och är en viktig del av deras offensiv.

Nyckelspelare och Målskyttar

För Tyskland är Ilkay Gündogan och Joshua Kimmich centrala figurer. Gündogan har visat sig vara en av de mest inflytelserika spelarna med sin erfarenhet och förmåga att kontrollera spelet från mittfältet. Danmark förlitar sig mycket på Christian Eriksen för kreativitet och Rasmus Højlund för målskyttet. Højlund var Danmarks bästa målskytt i kvalet med sju mål.

Kommande Matcher

Här är en översikt över de kommande matcherna i EM 2024:

Datum Tid Match Arena
29 juni 2024 18:00 2 i Grupp A vs 2 i Grupp B Volksparkstadion, Hamburg
29 juni 2024 21:00 1 i Grupp A vs 2 i Grupp C Allianz Arena, München

Troliga Laguppställningar

Tyskland:

  • Målvakt: Marc-André ter Stegen
  • Försvar: Antonio Rüdiger, Niklas Süle, David Raum, Jonathan Tah
  • Mittfält: Joshua Kimmich, Ilkay Gündogan, Jamal Musiala
  • Anfall: Kai Havertz, Leroy Sané, Serge Gnabry

Danmark:

  • Målvakt: Kasper Schmeichel
  • Försvar: Andreas Christensen, Simon Kjaer, Joakim Maehle
  • Mittfält: Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg, Jesper Lindstrøm
  • Anfall: Rasmus Højlund, Mikkel Damsgaard, Martin Braithwaite

Avslutning

Matchen mellan Tyskland och Danmark i åttondelsfinalen av EM 2024 lovar att bli en spännande och välspelad tillställning. Med deras starka form och taktiska skicklighet kommer båda lagen att ge sitt yttersta för att nå kvartsfinalen. Nyckelspelarna kommer att spela en avgörande roll, och det återstår att se vilket lag som kommer att dra det längsta strået.

https://www.uefa.com/euro2024/

/